NatuurcoachING

Wat leeft er in jou?

Spelen er regelmatig levensvragen door je hoofd? Vraag je je af wat jouw missie in het leven is? Sta je op een kruispunt in je leven en heb je geen idee welke weg je in wilt slaan? Vind je dat je eigenlijk niets te klagen hebt en toch voel je je vermoeid, lusteloos? Zoek je naar meer balans in je leven tussen privé en werk? Heb je het gevoel dat er meer is in het leven dan je op dit moment kunt waarnemen en ben je daar nieuwsgierig naar? Wanneer je je eigen antwoorden wilt vinden op deze of andere levensvragen, kan ik je daarin begeleiden.

Natuurcoaching

Als natuurcoach begeleid ik jou in/met de natuur om je door zelfonderzoek weer in verbinding te brengen met je innerlijke wijsheid en intuïtie. De natuur werkt daarbij als een spiegel, op een heldere wijze in al haar eenvoud. Het zorgt voor rust in je lijf, ruimte in je hoofd en stilte in je hart. Stress en spanning kunnen verdwijnen als sneeuw voor de zon en er ontstaat een gevoel van rust en ruimte. Op zo’n moment ontdek je de antwoorden op jouw levensvragen die opgeslagen liggen in het onbewuste.

 

Door als coach op een liefdevolle wijze volledig aanwezig te zijn, goed te luisteren, open vragen te stellen en passende oefeningen in de natuur aan te reiken, help ik je de onbewuste informatie die in jou leeft bewust te maken. Door de inzichten die dit geeft, heb je de mogelijkheid om in beweging te komen en meer jezelf te zijn. Je krijgt steeds meer vertrouwen in jouw eigen wijsheid en jouw levenspad.

Natuurlijke werkvormen

De natuurcoaching waarin ik ben opgeleid benut eeuwenoude mystieke wijsheden en sjamanistische kennis en tradities in een eigentijdse coachingsvorm. Zo werk ik o.a. met:

  • de BLOEI-methode van Yoke de Wilde; een kompas voor een natuurlijke wijze van leven en werken, met het medicijnwiel het Keltisch jaarwiel en de wisseling van de seizoenen als solide basis.

  • ​het hartlabyrint van Selma Sevenhuijsen; een variant op de oeroude archetypische vorm die in verschillende mystieke tradities over de hele wereld te vinden is. Het aandachtig lopen van het labyrint helpt je op je innerlijke weg. Je kunt loslaten wat je niet meer dient, inzichten ontvangen in het midden en vervolgens toelaten in je dagelijkse leven.

  • de innerlijke wandeling, een speciaal door mij ontwikkelde wandeling in stilte in drie etappes met drie reflectiemomenten die je in een steeds diepere verbinding met jezelf en alles om je heen brengt.

  • de betekenis van jouw ontmoeting met specifieke dieren, planten bomen of krachtplekken.

 

Magische locatie Barchem (Achterhoek, vlakbij Zutphen)

De specifieke plek waar de natuurcoaching plaatsvindt, draagt ook op een bijzondere wijze bij aan het vinden van jouw eigen antwoorden. Huize de Bosuil' is de startlocatie voor de coaching. Dit aardgasvrije, ecologisch gebouwde houten huis in het bos (2018) is mijn eigen 'thuis'. Het is een ontwerp van De Woonpioniers en het ligt in een 3 hectare groot privébos van Het Geldersch Landschap aan de voet van de Kale berg rond Barchem. Een bijzondere, magische plek, met een rijke mystieke traditie, waar stilte, rust en ruimte in een adembenemend landschap gewaarborgd zijn. De locatie is goed bereikbaar met de auto en het OV (bus 56 vanaf station Deventer). 

Werkwijze en Tarieven

Heb je interesse in een natuurcoachingssessie? Neem dan contact met mij op voor het inplannen van een eerste afspraak. Aan de hand van een inleidend gesprek kom je tot een onderzoeksvraag. Als je dit lastig vindt, help ik je bij het formuleren van de vraag. Soms zijn een of twee sessies al voldoende voor meer helderheid op je vraag. Als je meer diepgang wilt is het zinvol om meerdere keren te komen. Na ongeveer 5 sessies evalueren we wat er is veranderd en wat er nog actueel is.

  • Een natuurcoachingssessie duurt 1,5 uur en kost € 100.

  • Voor privé personen is dit incl. btw. Kom je via een organisatie dan is het ex. btw. 

Cikel bruin.gif
Cikel bruin.gif

Extra mogelijkheden, ook voor groepen

Het is ook mogelijk om het lopen van het hartlabyrint en/of de stiltewandeling als een eenmalige, aparte sessie te boeken, zowel privé als voor kleine groepen (maximaal 8 personen). 

Voor groepen, vaak teams van organisaties die meer onderlinge verbinding zoeken, is er een speciaal programma mogelijk. Neem voor meer informatie contact met mij op.

Natuurcoaching tijdens de exclusieve Hilltop Retraite 

Je kunt ook met natuurcoaching kennismaken tijdens de Hilltop Retraite die ik samen met drie andere vrouwen 4x per jaar organiseer op een exclusieve locatie in Barchem. Naast natuurcoaching worden er yoga, meditatie, lichaamsgericht energiewerk, heerlijke biologische maaltijden en een prachtige omgeving aangeboden. Voor meer informatie zie de activiteitenagenda of: www.hilltopretreat.nl.

Cikel bruin.gif